Smertebehandling

Akupunktur kan mindske alle typer smerter og derfor har akupunkturen efterhånden vundet stor indpas i Danmark. Mange alternative behandlere, læger og fysioterapeuter tilbyder i dag akupunktur som behandling mod smerter. Det skyldes primært at akupunkturnålene går ind og påvirker muskler, nerver og kroppens led, hvorved de kan reducere smerter – Sommetider kan man sågar fjerne lidelsen. Ofte kræver det dog flere behandlinger at fjerne smerterne helt.

Har du smerter i led og muskler i nakken, i ryggen, i en skulder eller lignende kan du med fordel bestille tid til en akupunkturbehandling. Er du i tvivl om effekten, kan det bl.a. nævnes at WHO har en liste med lidelser hvor det er videnskabeligt påvist at akupunktur kan gavne eller helt fjerne lidelse eller smerter. Derfor vil de fleste efter et par behandlinger mærke markante forskelle.

Akupunktur mod kroniske smerter

Derudover kan akupunktur reducere eller fjerne smerter af en mere kronisk karakter, der findes mange eksempler på, at kroniske smerter er helt forsvundet når akupunkturnålene løser op for spændinger i led, muskler og nerver. Det kræver dog villighed til at investere i flere behandlinger, da processen kan tage noget tid.

Mange oplever reducering af smerter allerede efter få behandlinger, samtidig med at kroppen får mere energi. Derfor er et stigende antal danskere begyndt at bruge akupunktur til at reducere eller fjerne kroniske såvel som midlertidige smerter.

I processen øger akupunkturen hjernens produktion af endorfiner, som er kroppens eget naturlige og smertestillende stof. Derudover hjælper akupunktur kroppens blodomløb, som er et vitalt element i reduceringen af alle typer smerter. Derfor kan akupunktur ofte være en hjælp til at reducere et medicinforbrug af smertestillende stoffer.

underliv-smerte