Øreakupunktur – også kaldet Auriculoterapi

Auriculoterapi – også kaldet øreakupunktur – er en vestlig teknik som er udviklet og finpudset af den franske læge Paul Nogier og hans lægehold fra 1951. Disse principper hviler på videnskabelige og godkendte argumenter og er reelt en fantastisk forståelse af vores centralnervesystem. Der er en meget stærk forbindelse mellem smertebanerne og ørets nerveforsyning. Når der opstår smerter i kroppen, vil disse afbilde sig som smerter på et bestemt område på øret – punktet er simpelthen blevet ømt. Disse områder kan findes ved hjælp af en elektronisk punktsøger, eller udelukkende ved at søge efter de ømme punkter. Du kan selv prøve at klemme blidt på øret. Hvis du finder ømme punkter, kan du prøve at stimulere punkterne med f.eks. en hårnål, strikkepind eller noget andet med en let afrundet spids. Det kan rent faktisk være, at du kan mindske dine smerter.

Jeg stimulerer/behandler punktet med farvet lys, frekvenser og/eller nål. (En lille tryknål, der sidder et par dage, og selv falder ud.) Behandlingen med det farvede lys, og frekvenserne kaldes for auriculomedicin.

For at finde ud af, hvad DIN krop har brug for, vil du opleve at jeg mærker kontinuerligt på din puls. Man har fundet ud af, at arterien trækker sig kortvarigt sammen, når kroppen får et kombineret stimuli af lys, frekvenser eller berøring. Dette fænomen kaldes VAS (vaskulære autonome signal) som indikerer hvilke punkter, som er modtagelige for behandling, og er et uundværligt værktøj i behandlingen. Det er den måde jeg ”lytter til”, hvad din krop har brug for.

Jeg kombinerer altid øreakupunktur med den traditionelle kinesiske akupunktur.

Her nævnes et udpluk af lidelser, der er mulige at afhjælpe med auriculoterapi:

 Der udover er der mulighed for at lave:

øreakupunktur - punkter