Myorefleks terapi

Hvis man udsættes for et traume, både af fysisk eller psykisk karakter, vil musklerne i kroppen spænde op, for at beskytte led og organer bedst muligt, samt få kroppen væk fra det der skaber traumet. Derfor er det meget ofte, andre muskler end de skadede, der giver problemer. Kroppen finder nemlig ud af at udføre bevægelser ved brug af muskler, der ikke er beregnet til de nye bevægelser, og det er her smerterne opstår. Hvis du fx vrider rundt på din venstre ankel, reagerer kroppen med at spænde i højre sides hofte-, ryg- og mavemuskulatur, for at forsøge at undgå et fald, og for at beskytte det smertefulde område. Det kaldes kompenserende spænding. Ofte vil kroppen selv regulere dette, efterhånden som anklen restituerer, men det sker ikke altid. Man kan faktisk have de kompenserende spændinger i flere år efter et traume. Efterhånden vil der opstå smerter andet sted, da kroppen hele tiden prøver at kompensere for den uligevægt, der er skabt. Der ses ofte knæ- eller hoftesmerter, og meget ofte i modsatte side end den tidligere skadede ankel. Der kan også ses nakke-, skulder- eller albuesmerter, som er forårsaget af det tidligere traume. Her er myorefleks terapi en effektiv behandlingsform, der løsner låste muskler, og genskaber kroppens balance.

Disse muskelspændinger kan forhindre det omkringliggende væv i at fungere optimalt. Der kommer ganske enkelt ikke ilt nok til området, og der kan endvidere skabes en inflammation/irritation. Derfor er det vigtigt at løsne disse spændinger, og ikke kun koncentrere sig om at behandle det smertefulde område.

Myorefleks terapi er en manuel behandlingsform gennem hvilken man løsner de dybeste stagnationer. Dette sker via dybdegående tryk på muskelbaner og -tilhæftninger.

Posturologi, myorefleksterapi og den traditionelle kinesiske akupunktur går hånd i hånd, og derfor kombinerer jeg næsten altid disse behandlingsformer. Men myorefleksterapi kan også sagtens stå alene, og er fantastisk hvis man ikke bryder sig om nålebehandling.

Myorefleks terapi og stress

Når vores krop bliver stresset, så reagerer den med at spænde op. Har du nogensinde taget dig selv i at bide sammen, eller vågne med spændte kæber? Måske sover du også i fosterstilling? Det er en automatisk reaktion på, at kroppen er på overarbejde. Det er en reaktion, der har til hensigt at beskytte vores organer i enhver situation, så vi ikke bliver alvorligt skadet. I dag, bliver vi heldigvis sjældent udsat for de store fysiske traumer, hvor vores krop er i fare for at få skadet vores organer. Til gengæld er vi meget ofte udsat for psykisk og mentalt stress – og vores krop kan ikke mærke forskellen. Den bruger de samme beskyttende funktioner! Og i dag er det et stort problem, da vores stress niveau er langvarigt – og det betyder at muskulaturen er i beskyttelses beredskab i meget, meget lang tid, før vi får gjort noget ved det. Det giver en ond cirkel, da du sjældent kommer ned i den dybe parasympatiske søvn, der genopbygger kroppen.

Her er myorefleks terapi helt fantastisk til at løsne disse stagnationer. Når ”stressmuskulaturen” løsnes, stimuleres det parasympatiske nervesystem, og det betyder at du igen kan give kroppen lov til at slappe helt af, og restituere bedre. Den onde cirkel bliver brudt.

myorefleks-b
Akutryk - myorefleks terapi