CRT hypnoterapi

Kender du det, at du har en følelse eller fornemmelse indeni, som du ikke helt ved hvad er? Som blokerer dig for at være glad, tilfreds og føle dig fri? Noget som du gerne vil have forandret. Måske ved du hvad det er, og har allerede prøvet at slippe det, uden held? Her kan CRT® være den hjælp, som du ikke har prøvet før.

CRT

CRT® står for Cellular Release Therapy. Terapiformen er registreret varemærke, og anvendt som behandlingsmetode i USA. Én af forskellene på denne type hypnoterapi, og andet jeg selv har prøvet er, at her, skal du ikke huske eller opleve et traume i hypnosen, for at kunne løse det. Her svarer man simpelthen ja og nej med sine fingre, og skal derfor ikke bruge bevidstheden til at tale. Du behøver heller ikke at vide, hvad det er der har udløst følelsen indeni. For oftest så ved vi det ikke. Vi har måske været igennem en masse (selv)analyse, hvor der er peget på forældres eller søskendes måde at være på, der ligger til grund for dine mønstre og handlinger. Men sådan er det ikke nødvendigvis – det er ikke nødvendigvis nogens skyld, selvom andre mennesker kan have bidraget til det. Det der er vigtigt er, hvordan DU har det! Og intet andet! Der vil altid blive taget udgangspunkt i dig, og dit billede af dig selv og omverdenen. De oplevelser du har haft, og hvilke overbevisninger der har sat sig i dig, er det, der skaber dine reaktionsmønstre og beskyttelsesmekanismer. De reaktioner vi har, kan være virkelig uhensigtsmæssige, men de er altid startet som en beskyttelse af dig selv. Det gode er, at den energi der er lagret som beskyttelse i vores celler, kan forvandles!

Hvad er dit billede af omverdenen – og dig selv?

Vi går alle med masser af overbevisninger om os selv og andre. Det er den måde, du oplever dig selv, og som du sjældent stiller spørgsmålstegn ved. ”Det er bare sådan du er”. Du har lært, hvordan det forventes af dig, at du opfører dig, og hvordan du skal reagere på forskellige situationer. Og hvordan andre skal være overfor os. Vi har masser af overbevisninger om, hvordan andre ser os – hvad de mener om os. Men er det nødvendigvis sandt? Vores indre verden, spejler sig i den måde vi ser den ydre verden på. Hvis du fx har et indre billede/følelse af, at være alene, vil du ubevidst se alle de steder i verden, hvor du bliver ladt alene – for det passer med dit selvbillede. Og måske ser du ikke, alle de steder du ikke bliver ladt alene. Og der er desværre stor sandsynlighed for, at du ikke ser og hører alt det andre gerne vil gøre for dig.

Hvis du har haft en barndom fyldt med forståelse, kærlighed og er blevet set som den person du er, vil du have et meget solidt fundament til at møde omverden. Du vil se de samme ting i verden omkring dig, og vil højest sandsynligt også være knivskarp på at sætte grænser, når du møder noget der ikke lever op til dette billede.

Desværre er mange vokset op med forskellige grader af trusler, frustrationer, skæld ud, isolation, angst, bebrejdelser osv. Det ligger i os som mennesker – og det kan være svært at give noget videre, som du ikke selv har fået i fødselsgave. Og selvfølgelig sker der ikke noget ved, at vi oplever hele paletten. Det er kun problematisk, når paletten er i ubalance – når der er så meget overvægt af den ene del, at det er den del der bliver vores virkelighedsbillede. Det kan lyde hårdt, men rigtig mange går og er fastlåst i mønstre af:

- Altid at bliver forladt.
- Der er ikke plads til mine følelser.
- Af ikke at blive set og forstået
- En angst for at andre skal se hvem jeg er.
- Ensomhed – selvom der er mennesker omkring én.
- En oplevelse af altid at skulle stå til rådighed.
- En oplevelse af altid at skulle ”redde” andre.
- Angst for at sige fra – og måske slet ikke kan mærke, hvornår du har - lyst til at sige fra.
- Oplevelse af, at andre ikke ser alt det gode man gør.
- Selvhad.
- Selvbebrejdelser.
- Oplevelser af at blive misforstået.
- Og listen kan desværre fortsætte…….. Men den kan også ændres!

Hvorfor behandle med CRT® som terapiform?

CRT® kan bruges til at løsne for fobier og traumatiske oplevelser, men det kan også bruges som et dybt indre arbejde, der kan ændre dit selvbillede, og din opfattelse af omverdenen. Terapien er også effektiv i forhold til smertefulde oplevelser og andre fysiske problematikker.

Vores hukommelse kan deles i tre komponenter:

1: Fakta! Hvad der rent faktisk skete.
2: Følelserne! Hvad du følte gennem oplevelsen.
3: Respons! Den tillærte respons til traumet.

Disse tre komponenter fortsætter med at trigge hinanden gennem hele livet, indtil der tages hånd om dem. Ved terapien skal vi ”lære” hvordan vi kan reagere igen – det betyder, at vi lige pludselig er i stand til at vælge at reagere på en anden måde end hidtil.

Så vi mister ikke mindet om hvad der er sket, men vi ændrer den energi der er bundet til oplevelsen. Vi kender nok alle til, at føle ubehag, lede, afsky eller endda smerte ved at tænke på en oplevelse, person eller et emne. Det er følelsesmæssigt ladet.

Og derfor danner vi diverse dybe overbevisninger i vores krop og sind. Fx overbevisningen om, at du ikke fortjener kærlighed, ikke er god nok, er dum, forkert eller lign. Disse overbevisninger ligger også i cellernes hukommelse, og kan løsnes ved hjælp af CRT®. Derved frigøres energien, så du kan bruge den til de ting der gør DIG glad!

Forestil dig, hvordan du gerne vil have dit liv? Er det en følelse af at være glad? Fri? Kærlig? Hvad står i vejen for det? Er det angst for at blive set og hørt. Angst for at blive dømt? Angst for hvad der kan ske? Og hvad der KUNNE være sket? En overbevisning om at du vil miste noget/nogen? Eller noget helt andet?

Det er alle de negative oplevelser og overbevisninger der kan forvandles med CRT®. For oplevelserne har selvfølgelig stadig fundet sted, men det kan blive uden betydning. Det kræver indre arbejde, som foregår hos mig i klinikken, men i den grad også i hjemmet. Det vigtigste er, at du kan få muligheden for at vælge at reagere anderledes, end du hidtil har gjort – og på den måde kan dit verdensbillede ændres.

Det er meget individuelt hvor meget der skal til. Og fortvivl ikke, hvis du har en dyb overbevisning om, at det ikke kan lade sig gøre. Meget ofte, skal der arbejdes med angsten for forandring. Og angsten for hvad andre synes om forandringen. Hvad vil der ske, hvis jeg pludselig bliver mere glad? Vil omgivelserne stadig kunne lide mig, hvis jeg ændrer holdning til nogen ting? Bliver jeg mere ligeglad med tingene omkring mig? Og hvad vil der så ske? Og svarene er kort: vi har alle vores egne mønstre og overbevisninger, som vi alle ville have gavn af at få arbejdet med. Og når én person begynder at ændre mønstre, så gør vores omgivelser også. Det sker lige så stille, fordi vi ikke længere går ind i den energi, som vi, og vores omgivelser, kender så godt. Det giver også alle andre, en mulighed for at ændre mønstre – hvis de da vil! 

Hypnoterapi – hvad er det?

Hypnoterapi, foregår i en afslappet tilstand. Ordet hypnose, stammer fra det græske sprog, og betyder ”søvn”. Tilstanden er blot den afslapning, som du er tryg nok til at komme i. Det er som stadiet mellem søvn og vågentilstand. Når du sidder eller ligger og slapper af, får du en større fornemmelse af, hvad der sker i kroppen, og kan derved mærke og arbejde med kroppens signaler.

Forberedelse til CRT® hypnoterapi

Du skal starte med at lave en ”traumeliste”. Det vil sige alle de hændelser du kan huske, der har påvirket dig. Det er også ”små” hændelser, som fx at vælte på cykel, en hund der bed dig, da mor råbte ad dig osv. Også de ting, som du synes at du er kommet over. Og det er også de store traumer. Biluheld, fald, psykiske traumer fra familie og venner osv. Det eneste vi aldrig tager fat på i første session, er sexuelle traumer og krænkelser. Det er sessioner helt for sig selv.

Et eksempel på en traumeliste kan være:
Oplevelse af at hunden bed mig i benet.
Oplevelse af at slå hovedet mod kantstenen.
Oplevelse af at mor smækker med døren i vrede.
Oplevelse af at halsen snører sig sammen, da jeg skulle holde oplæg foran klassen.
Oplevelse af at blive kritiseret hele tiden.
Oplevelse af at andre ikke kan lide mig.
Osv….. det kan være hvad som helst! Der er ingen følelser, tanker, oplevelser eller overbevisninger der er forkerte! Heller ikke, selvom du måske har fået at vide, at tingene ikke var som du oplevede det.

Det er udelukkende DIN oplevelse der er vigtig. Læg mærke til, at jeg starter med at skrive Oplevelsen af…….. Det er sådan jeg vil adressere det for underbevidstheden, og du kan hjælpe mig meget, ved selv at formulere det sådan. Når du laver listen, kommer der ofte fokus på et tilbagevende tema eller mønster i dit liv. Og det tema kan der arbejdes i dybden med, ved den næste session. Jeg beder dig om, at maile mig traumelisten på dinakupunktur@gmail.com, et par dage inden sessionen. På den måde kan jeg forberede mig, og derved
spare tid i klinikken. Dette er inklusiv i prisen.